Sunday 17 April 2011

Cheating Coq!

I denne påske tid, er jeg på besøg hos min mor, i vest-sønderjyske. Det er den selvsamme mor, som har bestemt dagens ret idag. Retten var egentlig ment til igår, men det endte med at vi, spiste til et barnedåb, som blev lidt længere, end vi havde beregnet - meget hyggeligt og med en fantastisk, dejlig middag.
Retten har jeg kaldt "Snydende hane", da den ofte bliver sammenlignet med Coq au Vin, som er en ret der er lavet på en >>Hane<< og tager en hel dag, at lave. Denne ret er meget lig, men tager 15 minutter og er lavet på kylling.


Til dagens ret har vi brugt, Pasta, Kylling bryster, Bacon i tern, Champignon, Konc. tomat puré, Hvidløg, Timian, Oliven, Rødvin, groft Brød og lidt Oliven olie.


Først kommes Bacon ternene i stegegryden, så det kan afgive lidt fedtstof - vi supplere altid med lidt godt Oliven olie. Derfor kommes Champignon, Kylling og Timian - det vendes lige rundt, bare sådan at Kyllingen lige begynder at tage lidt farve, så tilsættes resten af ingredienserne, Hvidløg, Konc. tomat puré (25-50g alt efter smag og behag), Rødvin (2dl til 2 kylling bryster) og det hele krydres godt med Salt og Pepper.
Nu skal retten blot stå så længe som muligt på lavt blus og trække, imens koger man noget Pasta og varme/bager noget godt Brød.
Til sidst tilsættes Oliven, de kan undlades, eller udskiftes med andet, efter ønske.


Så er der serveret - Bon appetit messieur et madam ;)

No comments:

Post a Comment