Thursday 18 August 2011

Grydens ret

Bill på besøg, for at lave mad, og denne gang også til min mor!!! det er stort, det er et press! Der bliver svedt, allerede under indkøbet - og det er forståeligt!


Det skal være gryderet, for det mester jeg ikke selv særlig godt, og Bill er mesteren i gryden!


Kartofler, Squash, Bacon, Fløde, Oliven olie, Løg, Pastinak, Champignon, Snackpeber, Hvidløg, Peber, Salt, Balsamico og hakkede Tomat.
Alle ingredienserne gøres klar efterhånden som de skal bruges. Start med at skære baconen i store tern (alle de udskæringer som jeg skriver her, er forslag - du kan gøre som det behager dig).






Svits så meget fedtstof ud af Baconen som du kan, uden at det branker. Tag dem derefter fra i en skål.
Svits Løgene møre i Bacon fedtet. Tag dem fra, ligesom med baconen - bare i samme skål.
Så kommer du kødet i, i store tern, og bruner dem - hvis der ikke er fedtstof nok tilbage fra Baconen, så tilføj lidt. (du kan bruge, smør, margarine eller en olien, Bill brugte Oliven olie) Giv det lidt Salt og Pebber.




Hæld en god slat Balsamico i gryden og lad det karamellisere en smule - så du får noget af eddikesmagen væk. I Balsamicoen rister du lige Kartoflerne og et par fed Hvidløg.




Så skal det meste i gryden! Der hældes Tomat, Pebber, Kød, Bacon, Løg og Soltørrede tomater.




Imens gryden står og små koger (5/9), blancheres der Squash, Snackpebber og Champignon
Squashen og Pebbersnacken kommes i gryden og det hele får lov til at stå længe som man nu har tid til.
Til sidst kommes Champignonene i, så de ikke koger helt ud.




BRØD skal der til, og så er der serveret!
Bill valgte at der skulle pybtes med Dild, jeg er nu stadig ikke helt sikker på om ikke det skulle have været Purløg eller Forårsløg, det står i det uvisse!

1 comment:

  1. Ja, selv photoshop kan ikke få en gryderet til at se mere indbydende ud!
    Men det smager så tilgengæld 100x bedre end så mange andre flotte retter!

    ReplyDelete