Monday 19 September 2011

med Bearnaise

Så blev det til endnu en lørdag hvor solen viste sig fra sin gode side. På disse dage er det oplagt med lidt godt mad og et spil dart i frimærkehaven. Rømer og Kaptajnen / Lasse og NJ gjorde dagen en helt fantastik med det ene nederlag efter det andet i dart. Rømer er dog bagmanden bag dagens titel, da han er mesteren i Bearnaise sauce, og senere her på bloggen vil tage jer igennem det univers! NJ stod for musik og god stemning, allerede fra da han trådte ind af døren!


Slagteren havde skåret 2 stk Bøf til Weberen og da NJ så meldte sin ankomst fik de selskab af en pose Pølser og en pakke Spareribs. Som mættende element til dette måltid havde vi Hasselbagte kartofler og en "snyde"-Kartoffelsalat.


I Kartoflerne er der skåret riller 2/3 ned, hvorefter de er krydret med Salt og Peber. Jeg toppede dem med Rasp og lidt Margarine, for at give en sprød overflade.






25 minutter i ovnen ved 200 grader






bearnaise sovsen: først hiver man to gryder frem og sætter dem på lav varme, så hælder du 16 pasturiserede æggeblommer i den ene gryde med 2 spsk. af din bearnaise essens og 2 spsk estragon og pisker dem sammen til en luftig masse. Den anden gryde smelter du 250gram smør. 






Når smøret er smeltet og din bearnaise blanding er en luftig masse mærker du lige efter om de har en nogenlunde samme temperatur, også skal din bearnaise blanding stille og roligt hældes over i din smeltede smør imens der piskes på livet løs så sovsen ikke skiller. Når dette er gjort skal sovsen bare stå og varmes lidt. Jeg valgte at bruge lidt fløde til at give den en mere cremet konsistens.




Weber startes og Bøfferne krydres med Salt og Peber.




Jensen's spareribs marineres os grilles.




Jah Kaptajn - vi har set dig - du var der også :)

No comments:

Post a Comment